Benvolgudes i benvolguts,

Volem posar en coneixement a la gent de Pinós, i la dels municipis del nostre entorn, que recentment ha estat presentat a la Generalitat un avantprojecte de parc eòlic a la Serra de Pinós. L’organisme encarregat de dictaminar sobre aquests temes, Ponència d’energies renovables, ha informat favorablement: “No existeixen elements determinants que, ja d’inici, es considerin insalvables”.

Aquesta resolució vol dir que l’empresa promotora pot començar els tràmits per construir el parc amb avantatge i l’àrbitre, el Govern de la Generalitat, a favor.

Recordem, però, que la ciutadania va rebutjar de manera aclaparadora un projecte similar l’any 2006, en consulta promulgada per aquell Consistori, i que es va posicionar clarament al costat del pensar majoritari de les persones del municipi.

No queda gens clar que l’actual consistori, en relació a algunes manifestacions que ha fet, estigui disposar a defensar les actuals normes urbanístiques POUM, que no admeten aquest tipus d’instal·lacions, en benefici dels veïns.

Si volem mantenir la nostra qualitat de vida, hem de cercar formes d’obtenir energies alternatives netes que facilitin la sobirania energètica i que el territori se’n beneficiï clarament; però no sense comptar per a res amb el paisatge i les formes de vida de les persones que vivim en les diverses zones del país.

Per aquesta raó, cal que ens organitzem per exigir almenys una moratòria fins que es promulgui el pla de renovació energètica i no depengui només de la pressió dels grans lobbies energètics.

Grup de Defensa de la Serra de Pinós

Enllaços:

Consulta prèvia viabilitat de l’emplaçament Parc eòlic Serra de Pinós

Acord sobre la viabilitat de l’emplaçament del projecte Parc eòlic Serra de Pinós, proimogut per Eólica Alta Anoia, SL


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *