La Xarxa d’Entitats Catalanes per a una Transició Energètica Justa exigeix a la secretària d’Acció Climàtica que compleixi el compromís de treballar conjuntament la modificació del Decret de Renovables

La Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa, integrada per 89 plataformes i entitats de Catalunya, denuncia que les administracions no han contactat amb les entitats per tal de treballar conjuntament la reforma del Decret 16/2019 d’Energies Renovables.   

La Secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, en la reunió celebrada el passat 30 de juny amb la Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa, es va comprometre a treballar conjuntament amb les entitats la reforma del Decret 16/2019. Davant de la imminència de la presentació de les modificacions del Decret Llei 16/2019 creix la preocupació de les entitats de la Xarxa, i per això exigeixen a la Secretària que compleixi la seva paraula i escolti a la ciutadania.

Ja a finals de juliol, davant l’immobilisme de l’administració i el seu silenci, la Xarxa va presentar el “Pla d’Acció per avançar cap a una Transició Energètica al servei de la Ciutadania”. Un seguit de propostes per a treballar la modificació del decret de renovables conjuntament amb l’administració, i definir un nou model d’energia renovable que posi al centre les persones i el territori.

La Xarxa manifesta que tampoc han rebut cap resposta i li preocupa que el nou Decret Llei 16/2019 no reculli les inquietuds recollides en el Pla i, per tan, posi per davant els interessos de les grans corporacions industrials enfront les necessitats i les preocupacions de tot el territori català, especialment del món rural.

La Xarxa defensa que cal impulsar un model de transició energètica eficient, socialment just, respectuós amb el territori i realment positiu per a l’economia catalana, que apoderi la ciutadania convertint-la en productora de la seva pròpia energia, potenciï les petites i mitjanes empreses i protegeixi el patrimoni natural i rural del país.

Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa

12 d’octubre de 2021